Tryckutmaning

Den entusiastiska responsen på min nya bok Massutmaning har nu lett till en tryckutmaning. Jag lät ge ut en rejäl upplaga som förlaget tyckte var för stor. Vi hade dock inte räknat med denna anstormning, som innebär att första tryckningen nu är slutsåld, sex dagar efter release. De som förbeställde behöver inte oroa sig, men de som beställer nu måste räkna med att vänta i tio dagar eller så. Jag har lagt in en ny order på tio tusen fler exemplar. Precis som flyktingkrisen är vår ursäkt att vi var naiva och omöjligen kunde ha förutspått detta.

Boken kan köpas här eller via Bokus.com respektive Adlibris.com. Först till kvarn-principen tillämpas.

Några utdrag ur vad som hittills skrivits om boken i media:

Anna Dahlberg, Expressen: ”Önsketänkande och förvrängda fakta kommer inte att underlätta den uppgiften. En som länge har påtalat detta är nationalekonomen Tino Sanandaji, som i veckan utkommer med den läsvärda boken ’Massutmaning’.”

Per Gudmundson, SvD: ”Lagom till detta landmärke utkommer nationalekonomen Tino Sanandajis populärvetenskapliga debattbok ’Massutmaning – ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende’ (Kuhzad Media), som utförligt redogör för följder av de senaste decenniernas invandring.”

Martin Borgs, DT: ”Det är lätt att tro att Zlatans motsvarighet i svensk politik är Tino Sanandaji. Zlatan och Tino är kontroversiella. Retar många, och älskas därför av fler. Starka egon som varken glömmer segrar eller oförrätter. Vinnarskallar som är lika uthålliga i framgång som motgång … Men du gör bäst i att läsa boken. För den kommer att påverka det svenska samhället under många år framöver. Sanandajis bok heter Massutmaning, och slog rekord redan innan den var skriven.”

Aleksandra Boscanin, GP: ”Massutmaning är en viktig bok. Inte för att den innehåller någon ny, banbrytande forskning – utan för att Sanandaji pedagogiskt redogör för statistik, fakta och forskning som redan finns tillgänglig på området. I skrivande stund toppar Massutmaning Bokus topplista över mest sålda böcker. Med tanke på att den migrationspolitiska debatten länge var känslobaserad är det inte svårt att förstå behovet av en faktabaserad bok.”

Jacob Sidenvall, Smålandsposten: ”I dagarna släpptes nationalekonomen Tino Sanandajis bok ’Massutmaningen – ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende’ som tecknar en dramatisk bild av vilka problem som följer på den hittills förda migrations- och integrationspolitiken … Han konstaterar också att Migrationsverket 2015 kostade ungefär dubbelt så mycket som FN:s hela internationella flyktinghjälp.”

Hanna Marie Björklund, SN: ”När ekonomen Tino Sanandaji annonserade att han ville skriva en bok om invandringen och dess effekter slog han nytt svenskt rekord i crowdfounding … Sanandaji använder en forskares krassa angreppsmetod, inte en polariserande populists. De data som boken redovisar är oerhört viktiga och oroande – även för det politiska etablissemanget.”

Ann Heberlein, Ledarsidorna.se: ”Det stora intresset är ett tydligt tecken på att många har väntat på just den här boken, en gedigen genomgång av relationen mellan invandring, utanförskap och diverse samhällsproblem … Jag delar Tino Sanandajis slutsats, och hoppas att hans bok blir början på en fruktbar diskussion om hur ett sådant socialt kontrakt ska utformas.”

Gabriel Heller Sahlgren, Dagens Samhälle: ”En av dessa röster var emellertid nationalekonomen Tino Sanandaji. Faktaspäckad upp till tänderna har han slagit hål på många naiva påståenden om flyktingpolitikens positiva effekter. Nu har han samlat dessa argument i en bok som publicerades förra veckan: ’Massutmaning’. Boken är en bra genomgång av relevant forskning och statistik om invandringens konsekvenser, både direkta och indirekta.”

Eva Grinde, Dagens Næringsliv, om det seminarium som jag deltog i den 3 februari i Oslo i samband med framläggningen av den andra norska Brochmann-utredningen: ”Tidigare denna vecka lanserade han boken ’Massutmaning’ i Stockholm, en debattbok sprängfylld av fakta om den 17 procent stora invandrarbefolkningen i Sverige … Brochmann II-rapporten visar att vi har kommit åtskilliga steg vidare. Det är bara att hoppas att Sanandajis bok kommer att bidra till att påskynda samma utveckling i vårt grannland.”