Den som väntar på något gott

Jag har i dag glädjen att meddela att min bok äntligen är klar. Två kapitel finns att läsa som smakprov, och boken kan nu förbeställas här.

När bokprojektet påbörjades var den stora frågan flyktingkrisen. Den är huvudsakligen överspelad sedan Sverige kapitulerade inför verkligheten och började stänga gränserna. Jag har därför ändrat bokens fokus mot nästa stora problem, att integrera alla de invandrare som Sverige redan tagit emot.

Vi har de senaste åren dagligen kunnat läsa om fattigdom, utanförskap, brott, stök, vandalism, oordning och stenkastning, ofta förskönade med den utslitna klyschan ”utmaning”. Antal utanförskapsområden växer år efter år. Bokens slutsats är att samhällskostnaderna för sociala problem, exkludering, kriminalitet och antisocialt beteende är jämförbara med invandringens direkta kostnader. Det är därför avgörande att ta fram konkreta åtgärder som ger de invandrare Sverige tagit emot arbete och en plats i det svenska samhället.

När debatten om den så kallade massinvandringen är över måste Sverige förstå och ta itu med problem som massarbetslöshet och massantändning av bilar. Att döpa om problem till utmaning är ingen lösning. Jag har därför valt titeln ”Massutmaning – Ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende”. Ett särskilt tack riktas till alla som donerade till min crowdfunding, boken hade inte kunnat ges ut utan ert stöd.

Manuset genomgår nu språkkorrektur och innehållsgranskning. Boken ska börja tryckas runt nyår och kommer att skickas ut i januari till dem som lägger in en förbeställning. De som förbeställer boken får även nedan detta presentkort i form av en brinnande gran. Julen 2016 har förvisso passerat, men temat med den brinnande julgranen som ett mått på samhällsproblem är tidlöst.

Boken tog längre att ge ut än planerat. Jag ville skriva en originell bok som jag var nöjd med, och hoppas att slutresultatet har varit värt ert tålamod. Jag har även hittat en syndabock att skylla förseningen på.

Bixi1_Optimized