Min bror larmar om pågående etnisk rensning av jezidiska kurder

Nima Sanandaji skriver i expressen:

“Den etniska rensning som den islamska staten utför i Irak och Syrien når nya proportioner. Tiotusentals människor som tillhör den jezidiska minoriteten riskerar att mördas eller svälta ihjäl under kommande dagar. Den demokratiska världen har makten att hjälpa, men har hittills varit passiv. Är det inte dags att reagera?

…Den islamska statens (IS) framfart i Syrien och Irak har hört samman med otaliga brott mot mänskligheten. Kristna grupper som assyrier, kaldéer och syrianer har hittills varit värst drabbade. En del har mördats. Andra har fått valet att omedelbart lämna de områden som kontrolleras av IS eller “möta svärdet”. I desperation har människor som berövats all sin egendom flytt terrorväldet. Många har sökt sig till de områden som kontrolleras av kurderna i de båda länderna. Kurderna har av omvärlden setts som den enda minoritet som kunnat stå emot IS aggression. Det förändrades för några dagar sedan, när IS styrkor bröt igenom den kurdiska försvarslinjen i Irak…

Är det inte dags att internationellt slå larm om den etniska rensning som sker? Borde inte flygplan med militära och civila förnödenheter snabbt lyfta till regionen? Finns något skäl till att fredsbevarande trupper inte redan är på väg? Historieböckerna kommer minnas om den civiliserade världen hade solidaritet med jeziderna och de kristna, eller om man i tysthet accepterade etnisk rensning.”